Abdominal Release Massage™

Önskar du bli av med ryggvärk, magont eller höftproblem?

Dessa kan alla vara symptom på spända muskler, tight bindväv eller nerver i kläm, vilket leder till försämrad blodcirkulation och därmed stelhet, smärta eller annan ohälsa. Då kunskapen om spänningar i mage, runt höfter och kring bäcken inte är särskilt utbredd, kan dessa symptom lätt bli förbisedda, feldiagnostiserade eller felbehandlade.

Pelvic & Abdominal Release Massage™ är en kroppsterapeutisk massagebehandling inriktad speciellt på dessa områden. Genom massagen kan spända muskler slappna av, blodcirkulationen öka och besvären lätta. Eventuell stumhet eller hård känsla kan släppa och upplevas mjukare.

Boka din tid genom att klicka på "Boka tid"-knappen här bredvid. 

Hur går ett besök till?
Du får vid första tillfället fylla i ett hälsoformulär, som vi utgår från när vi börjar samtalet. Du får berätta vad du har för besvär och vad du önskar få ut utav massagen. Är du redo att göra kost- och/eller livsstilsförändringar för att ytterligare optimera din hälsa och hjälpa kroppen, så talar vi en del om vad du skulle kunna göra själv, utöver massage.

Massagen utförs på massagebänk med värmedyna och du får en värmekudde på magen. Du täcks också av handdukar och filtar. Värmen hjälper kroppen att slappna av och ger optimala förutsättningar för att massagen ska ge så bra resultat som möjligt. Du får välja hur mycket kläder du vill behålla på, men då massagen utförs även vid nedre delen av bröstkorgen, samt eventuellt runt höfterna, så uppmuntrar vi att ha löst sittande BH/topp och trosor om du önskar behålla underkläder på under massagen.

Vi börjar med magmassagen som utformas utifrån hur spänd magen är, ifall du har någon ärrvävnad, och hur magen reagerar på olika typ av massage. Massageterapeuten använder ett mjukare eller fastare handlag beroende på hur du reagerar, samt på om hon jobbar med bindväv, muskulatur eller organ. Ibland är magen så känslig att även det lättaste tryck kan kännas väldigt mycket. Vissa punkter kan stråla bak i ryggen eller ned i höften. Det är viktigt att du hela tiden är avslappnad under behandlingen och att du säger till om det känns för intensivt. Vi vill inte forcera kroppen, utan den ska få släppa taget om spänningar i den takt som den är redo för.

Vi kan stanna vid magmassagen, men det är till fördel att även massera en del kring höfter, ljumskar och möjligen ut på benen, för att få en cirkulation i hela området. Massagen varvar strykande rörelser med tryck mot spända punkter. Dessa områden är ofta förbisedda i annan massage, men har en väsentlig roll i din hälsa. Om spänningar här inte tas om hand, kan det skapa mer spänningar i kroppen, samt stoppa upp blodcirkulationen. För en frisk kropp, behövs avslappning och cirkulation, så att muskler och celler syresätts och behålls basiska och vitala. 

Hur lång tid tar det och hur många behandlingar ska jag boka?
En första session är optimalt 120 minuter, då vi går igenom din hälsohistorik, samt aktuella besvär. Massageterapeuten hinner massera ordentligt och lägga upp en plan för fortsatt massage, samt att du kan få råd för egen massage, stretch och träning, samt eventuella kostförändringar.

Vi rekommenderar att boka åtminstone tre massagetillfällen, för att få ut så mycket som möjligt utav massagen. När muskler och bindväv som aldrig masserats, får massage för första gången, har de oftast endast möjlighet att släppa på en viss del av spänningarna. Vid andra tillfället, som vi rekommenderar är inom 1-4 veckor efter första, så når massagen direkt djupare än första gången, då ett första lager har släppt och kroppen känner sig mer bekant med massagemetoden. För varje gång når vi alltså något nytt, varför vi rekommenderar att gå en serie med behandlingar.

Fördelen med att gå flera gånger är också att vi, när vi ser hur kroppen reagerar mellan gångerna, kan lägga upp behandlingen så att vi fokuserar mer på t.ex. magen vid ett tillfälle och mer på ljumskar vid ett annat.

För dig som inte har möjlighet till massage så ofta, p.g.a. att du bor i en annan stad, eller inte har ekonomi till täta behandlingar, vill vi bara säga: Det går jättebra att ta massagen lite då och då också och även ett tillfälle kan göra stor skillnad, speciellt om du tar med dig råden hem och fortsätter ta hand om kroppen.

Efter första sessionen kan du välja om du önskar 60, 90, eller 120 minuter. Den längre behandlingen fylls lätt ut av massagen och det är den vi rekommenderar, men kanske har du inte tid till mer än 60 minuter p.g.a. arbete eller andra åtaganden, eller vill välja den kortare av ekonomiska skäl. Självklart ser vi då till att hinna med så mycket som möjligt på en timma.

Priser
Sessionstid (inklusive massage och samtal)
120 minuter                           2000 kr
90 minuter                             1600 kr
60 minuter                              1200 kr

Endast samtal/rådgivning (på plats, via telefon eller via Skype)
60 minuter                             900 kr
40 minuter                             500 kr
20 minuter                             300 kr

För dig som har behov av upprepade behandlingar, kanske 5-10 gånger eller mer, för att bli av med eller lindra dina besvär, erbjuder vi ett rabatterat pris om så önskas.

Bokningsvillkor
Önskvärt är att ingen avbokning sker, förutom vid sjukdom. Återbud senare än 24 timmar innan avtalad tid debiteras med hela beloppet. Återbud sker alltid via telefon/sms: 0733-644300

Ska jag tänka på något inför massagen?
» Det är bra om du inte ätit en tung måltid närmsta timmarna innan massagetillfället, då massagen når djupare om det inte är mat i vägen och kroppen kan fokusera på avslappning istället för matsmältning. En del vill kanske göra en fasta, eller bara dricka juicer/smoothies från något dygn innan just magmassagen.
» Om du vill behålla underkläder på under massagen, så uppmuntrar vi att de är löst sittande, så kroppen är så avslappnad som möjligt.

Finns det några kontraindikationer för att ta den här massagen?
» Vid en del sjukdomar rekommenderas du att inte ta vissa kroppsbehandlingar, t.ex. massage och akupressur, vilket denna behandling räknas till. Ta därför alltid hänsyn till vad din läkare säger.
» Är du förkyld, har influensa, feber eller liknande tillfällig sjukdom, är det oftast bäst att avstå från behandlingen och boka om den till ett senare tillfälle. Var då medveten om våra bokningsvillkor och hör av dig så snart som möjligt ifall du inte kan komma på avtalad tid, senast 24h innan.
» Under menstruation går det bra att ta massage och vi anpassar behandlingen efter hur du känner dig.
» Om du har hormonspiral eller kopparspiral, anpassas magmassagen, så att vi inte trycker för mycket på nedre delen av magen.
» Under graviditet rekommenderas du oftast att vara varsam med vilken massage eller akupressurbehandling du tar, samt i vilken månad. En del råder till att vänta till andra trimestern, som börjar efter 12 veckors graviditet, innan de tar behandlingar, då graviditeten räknas som mer stabil då. SPIRA utför inte Abdominal Release Massage™ på gravida, men Pelvic Release Massage™, Head & Neck Release Massage™ och helkropps gravidmassage erbjuds.
» Efter förlossning kan du ta Pelvic & Abdominal Release Massage™ från 2 veckor efteråt om det är en vaginal födsel, men vi kan göra en mjukare massage tidigare än så och du kan få råd om vilka oljor och gels du kan använda och hur du själv kan smörja magen och mellangården för att kroppen ska återhämta sig så bra som möjligt. Har du fött med kejsarsnitt så rekommenderas det att vänta minst en månad efteråt för Pelvic & Abdominal Release Massage™, men vi kan även där göra en mjukare massage tidigare och visa hur du själv kan ta hand om magen och snittet med oljor och gels, samt massage för att det ska läka så bra som möjligt. Du kan självklart ha med din bebis vid dessa tillfällen.

Recensioner / rekommendationer / klienter säger 
"Det kändes bra efter behandlingen (förutom ont efter alla punkter som smärtade)! Det känns att det var en djupgående behandling, verkligen. Det jag kände någon dag efter när jag vaknade på morgonen, var att jag älskade min kropp på ett sätt som jag inte känt förut. Jag känner också att det var bra med enbart magmassagen för mig, annars hade jag kört över mig själv." Kvinna 46 år

"Sara har på ett professionellt sätt hjälpt mig att nå nya höjder i mitt liv, hon har ett väldigt behagligt sätt och möter mig otroligt fint och inkännande. Jag vill varmt rekommendera hennes sessioner till alla kvinnor som behöver hjälp att lossa på blockeringar och för att få igång flödet i kroppen igen." Kvinna 51 år